Plus-Kids' BlogTips til et bedre tøjkøb

Mange forældre er usikre på, hvordan de finder det perfekte outfit, der både passer og klæder et buttet eller overvægtigt barn. Jo ældre barnet bliver, jo vanskeligere bliver det. Shoppeturene ender ofte i misforståelser, skænderier og tårer.

Men nedenfor får du nogle enkle tips til at gøre shoppeturene lettere.

Undgå at købe tøj til et overvægtigt barn og et normalvægtigt barn på samme tid.  Sørg for at have god tid, så dit buttede barn oplever, at der er tid til at tænke sig om og prøve. Uden at det samtidig skal sammenligne sig med sin slankere søster eller bror.

 Hvis dit barn prøver noget tøj, som du ikke synes om, er det en god idé at beherske sig. Det er ikke smart med udsagn som ”det klæder dig ikke” eller ”du ser tyk ud i de bukser”. Det er den sikre vej til vrede og/eller sårede følelser. Hvis du har brug for at udtrykke, at du ikke bryder dig om tøjet, så prøv i stedet at sige ting som ”de er meget gode de bukser, men hvad med at prøve nogle flere, før du beslutter dig” og kom så alternative forslag – uden at sige så meget mere!

Online shopping kan gøre hele indkøbet mindre stressende, fordi I sammen kan shoppe og udvælge tingene, men selve prøvesituationen, når tøjet ankommer, kan stadig være vanskelig.  Det er vigtigt, at du giver barnet lov til at afvise tøjet, selvom det kan være irriterende at returnere og/eller bytte tøjet. Det er vigtigt, at barnet ikke føler sig presset til at beholde tøj, som det ikke er glad for. Som vi alle ved, ender det blot med at den slags tøj bliver hængende i skabet!

Hvad enten I shopper online eller har fundet en god fysisk butik, så tjek lige udvalget, størrelser osv., før du shopper sammen med dit barn. Så du er sikker på, at udvalget er stort, men ikke mindst også sikker på, at personalet i en evt. fysisk butik faktisk forstår situationen og ved hvor følsomt, det er for et buttet barn at købe tøj.

Det er oftest vanskeligere at købe tøj til en pige end til en dreng. Pigerne har ofte mere klare holdninger til, hvad de ønsker at gå med, mens drengene er lidt mere fleksible. Men ens for begge køn er, at det kræver ekstra tålmodighed, støtte og opbakning, når barnet er lidt rundt eller overvægtigt.

Hvis du køber ind i fysiske butikker, der også handler med tøj til gennemsnitlige børn – hvad de jo alle gør – kan det være en idé at handle på skæve tidspunkter, så I ikke risikerer at løbe ind i barnets venner og i det hele taget undgår andre børn, der køber tøj. Det kunne være en mulighed at hente barnet lidt tidligt – måske endda tage en pjækkedag – for at købe tøj. Det er ikke rart for et buttet barn at skulle sammenligne sig med tyndere børn, der i de fleste fysiske butikker også har et langt, langt større udvalg at vælge imellem.

Spørg om hjælp! Hvis det er en fysisk butik, så bed ekspedienten hjælpe med evt. idéer til sæt eller andet. Er det online handel, så tøv ikke med at skrive og bede om hjælp både til at vælge størrelser og til at finde sæt, ting der passer sammen eller måske blot få gode idéer og forslag.

Du kan også overveje at lade barnet handle sammen med en anden end dig selv. Måske et andet familiemedlem eller en anden voksen, som barnet holder af. Der kan være andre konflikter i mellem dig og dit barn, som gør tøjkøbet vanskeligt. Og der er al mulig grund til at indkøbet bliver en god oplevelse, frem for en negativ situation, der bestemt ikke er med til at underbygge barnets selvværd.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: