Plus-Kids' BlogJulegaver og – travlhed

Der har glædeligvis været så travlt i shoppen på det sidste, at jeg slet ikke har haft tid til at skrive her. Men nu vil jeg alligevel lige melde mig lidt på banen igen!

Julefeberen har grebet os efterhånden – selvom det jo nok bare bliver “værre og værre” frem til julefreden kan sænke sig. Ungerne får tidligt ferie i år og det bliver en dejlig lang juleferie. Personligt synes jeg, at det næsten er som at have ferie selv, når man ikke skal sende ungerne af sted i skole med madpakker, idrætstøj, matematikopgaver osv., osv. Der falder lidt mere ro over familien, når ikke alle skal ud af døren hver morgen.

Jeg er jo så heldig, at mine unger er store og – næsten – selvkørende, så det er ikke så afgørende at have fri alle feriedage sammen med dem. De nyder vist nærmest ind i mellem at få lidt fred og ro for forældrenes indblanding!

Vi har besluttet i år at rejse væk og ikke holde jul herhjemme i Danmark. Det bliver første gang, vi prøver det. De voksne i familien har talt om det i årevis, men først nu er ungerne store nok til også at synes, det er spændende. Så vi kommer til at tilbringe både juleaften og nytårsaften under helt andre forhold end normalt. Hele familien glæder sig til det. Og faktisk må jeg også indrømme, at jeg har det fint med at slippe for juledagenes mange julefrokoster, kageborde, slikorgier med mere.

Her i familien har vi ganske vist skåret kraftigt ned på mad- og ikke mindst slikindtaget i julen. Særligt når vi holder jul hos os selv og dermed kan bestemme, hvad der skal spises. Vi kan jo godt finde på at spise fiskesuppe 1. juledag, selvom det nok bryder ind til flere danske juletraditioner og sikkert for nogen lyder som et skrækscenario. Men selvom man er bevidst og forholder sig til hvad man spiser, så kan der let ryge noget ekstra indenbords. Der er mange julefrokoster, familiebesøg, osv. osv. og vi danskere har det jo med, at der helst skal spises, samtidig med at der hygges!

Så julen kan godt være en “farlig” tid, hvis man passer kalorierne. Der er vel kun en vej i virkeligheden. At tænke sig om og lade være med at overspise. Jeg husker selv som barn, hvordan man næsten kunne have ondt i maven ovenpå sådan nogle julesammenkomster. Men nu er jeg jo også vokset op i en tid, hvor man ikke fik ret meget slik osv. i hverdagen, men julen var et stort orgie i juleslik og småkager med mere. Og som barn slap man jo tøjlerne helt.

Det er nok derfor, det er så vigtigt, at vi voksne holder fast og sørger for, at der ikke er ubegrænsede mængder til rådighed for vores børn. Selvom det er jul, behøver man jo ikke give køb på alle principperne fra hverdagen. Vi skal nok – som altid – sørger for at der er gode alternativer i form af frugt og grønt til både måltider og mellemmåltider, Samt måske også rationere lækkerierne lidt, så det ikke er bjerge af slik og småkager, der kommer på bordet. Men derimod mindre, afmålte portioner. I sidste ende gør vi vores børn en kæmpestor tjeneste ved at hjælpe dem med at begrænse mængderne af søde sager!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: