Plus-Kids' BlogÅrhus Kommune – JP skriver om overvægtige børn

Lige et link til en artikel fra JP.dk i dag, der skriver, at det bliver færre overvægtige børn i Århus Kommune, men at de til gengæld bliver større.

Eneste positive i den artikel er, at der tales om kostomlægning frem for slankekur ….! For guderne skal vide, at det jo ellers plejer at være budskabet, at de overvægtige “bare” skal til at tage sig sammen med slanke- og motionskure.

Jeg sidder p.t. og “samler på” artikler, debatindlæg med mere, mens blodtrykket stiger til astronomiske højder. Er det bare mig, eller har der ikke bare været utroligt mange skriverier på det sidste, der – endnu engang – bekræfter, hvor langt ude vores samfund er kommet efterhånden?

Skolebørn der ikke vil lege med børn, der ikke er “slanke”. Teenagepiger der skærer i sig selv med barberblade, fordi de ikke er – blandt andet – tynde og perfekte nok. Pigerne i 3. – 5. klasse hvoraf 45% selv mener, de er for tykke!

I Politiken var der tidligere i denne uge et debatindlæg, der beskrev, hvordan de overvægtige bliver samfundets nye “fremmede”. De køres ud på et sidespor, ses ned på, diskrimineres, hænges ud med meget mere … Og så kan man sige, at mange voksne godt kan håndtere hele det pres (selvom mange har det svært med det), men hvad med ungerne …?

Hvordan mon det er som barn at læse i avisen eller høre på TV, at overvægtige børn risikerer at dø før deres forældre? At de belaster sundhedssystemet? At deres vægt skyldes manglende selvkontrol (de spiser bare for meget, gør de)? Hvordan mon det er at se sig selv hængt ud gang på gang, fordi man ser lidt anderledes ud end andre?

Og hvad mon det gør ved et barns selvværd, livsglæde og lyst?

Jeg behøver ikke skrive mere …

jp.dk – Tendens: 12-�rige p� 90 kg – Seneste.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: