Plus-Kids' BlogHvad skal man sige …?

En af de helt store udfordringer for mig  – og sikkert også andre – er at finde ud af, hvilke ord man skal bruge! Det gælder i mange forhold og situationer, men for mig er det en ekstra udfordring i mit arbejde med www.plus-kids.dk

Hvis du kigger siden igennem, vil du finde mange varianter over det samme tema; buttede børn, runde børn, store børn, overvægtige børn osv.

Når man læser rundt omkring på nettet – eks. her på siden http://www.befrielse.dk/ – kan man se, at rigtigt mange faktisk har meget imod at blive kaldt buttede og/eller overvægtige og lignende. Mange mener endda, at det er bedre at sige tyk frem for overvægtig!

Hvad mon andre mener om det?

Rent objektivt er det jo rigtigt, at betegnelserne tyk og tynd er rent deskriptive – man kan tale om en tyk eller en tynd bog eksempelvis, og det er der jo ikke noget følelsesladet i overhovedet. Men en tyk mand? En tyk dame? En tyk pige eller dreng? Så begynder vi straks at slå os i tøjret.

I modsat fald er der ingen, der stejler over, at nogen siger “en tynd dreng” eller “en tynd pige” …

Hmmm…..

Det skyldes selvfølgelig, at tyk er et af de adjektiver, der bliver brugt, når der drilles og mobbes. Der er ligesom ikke så meget power i at sige, “du er buttet” eller “dit overvægtige fjols” … Og mobbere holder jo mest af at sige tingene på den værst tænkelige måde. Derfor er det helt uskyldige adjektiv “tyk” gået hen og blevet så værdiladet, at man faktisk ikke kan bruge det i almindelig tale uden at træde nogen over tæerne.

Og det synes jeg er synd….!

Samtidig respekterer jeg, at vi alle føler forskelligt, og jeg ville nok heller ikke selv blive så lykkelig for at blive kaldt “en tyk dame” eksempelvis!

Men det sjove er så, at mange af de forældre, der køber hos Plus-Kids faktisk finder siden ved at google “tøj til tykke børn”. Måske det skyldes ren og skær desperation, fordi det er så umådeligt vanskeligt at finde et ordentligt udvalg af tøj andre steder? Jeg ved det ikke – men faktum er i hvert fald, at rigtigt mange af kunderne hos Plus-Kids har brugt mange – også ret “kreative” søgeord for at finde frem til os!

Men det kunne egentlig være interessant at finde ud af, hvad andre mener om dette? Så lad mig endelig høre, hvis du har nogen kommentarer til denne diskussion.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: