Plus-Kids' BlogFantastisk at nogen interesserer sig forskning i overvægtige børn! Med denne vinkel …

Jeg har også skrevet om dette på facebook, men det kan sandelig ikke siges for tit!

En kvindelig Ph. d. Cup-vinder, Ditte-Marie From, har kigget på den sundhedspædagogiske tilgang til overvægtige børn. Og en af hendes konklusioner er, at det sundhedsfaglige personale også ofte “lider af” den forudindtagede holdning, at “overvægtige børn er dumme og dovne”. Hvilket kan føre til dårligere behandling, stigmatisering og ødelægge barnets forhold til sig selv og sin krop.

Det er jo dejligt, når det sådan er set er noget af det, jeg selv har påstået flere gange – men uden rigtigt at kunne komme igennem med mit synspunkt i debatten. Og ikke mindst er det dejligt, fordi det forhåbentlig kan være med til at nuancere debatten og holdningen til overvægtige børn. Vi har jo “talt” sammen om det før – blandt andet på facebook, og mange af jer har skrevet til mig i kølvandet af Sundhedsstyrelsens kampagner. Netop for at fortælle, at I ikke oplever, at jeres børn er mere ulykkelige og/eller ensom end andre børn. Men at de er sunde, glade, raske og aktive børn … 🙂 Det største problem er for mange den måde, omverdenen ser børnene på.

Nu er der så også videnskabelig forskning, der understøtter vores påstand, og det kan måske være med til at gøre tingene bedre – og føre til bedre tilbud til overvægtige børn og deres familie – hvis de altså har brug for det!!!
Hvor er det dejligt, når man ser sine påstande underbygget af forskning! Hvor er det dejligt, når nogen nuancerer billedet og kæmper mod stigmatiseringen!

Du kan læse artiklen her

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: