Plus-Kids' Blog


Pas på dit tøj!

Jeg vil i det følgende løbende opdatere med gode råd omkring tøjvask med mere. Det er så ærgerligt at bruge penge på tøj, hvis man ikke passer på det. Og ofte kan ganske enkle råd forlænge levetiden på eksempelvis prints på t-shirts.

Jeans og bukser
Det er faktisk sådan, at man får den bedste pasform – måske fordi man har tid til at gå dem til – hvis man venter et stykke tid med at vaske sine nye jeans. Og generelt er det en god idé ikke at vaske jeans alt for ofte – og naturligvis altid med vrangen udad.

Husk også, at mange jeans kan afgive farvestof – også efter at være vasket nogle gange. Man skal derfor tænke sig om, hvis man eksempelvis har lyst betræk på sofa eller stole! Og bukserne skal i hvert fald vaskes separat eller sammen med mørkt tøj de første mange gange, de vaskes.

Coatede jeans er overfladebehandlet for at få det blanke, skinnende udseende. Når du vasker bukserne, forsvinder dette lag gradvist og derfor vil du opleve at stoffet ændrer sig. Igen kan det være en god grund til at holde igen med tøjvasken, for det er jo med vilje, du har købt de coatede jeans! Fordi du synes, at netop det look er flot!

T-shirts og sweatshirts
De fleste t-shirts, toppe og sweatshirts hos Plus-Kids er  i ren bomuld. Der er dog også en del modeller hvor der er lidt lycra eller andet “stretch” i stoffet. Men det vil altid stå på varekortet, så du kan orientere dig om det, før du køber.

Du skal ALTID vaske den slags med vrangen udad. Det gælder naturligvis især for t-shirts og andre toppe med print – særlig gummiprint – men generelt forlænger du tøjet levetid med denne enkle lille regel.

Hvis der er “glimmer” på toppene – eksempelvis pailletter, rhinsten eller andet “tingel-tangel”, kan det faktisk anbefales at putte tøjet i en vaskepose. På den måde skåner du mest muligt og risikoen for at glimmeret ryger af i vaskemaskinen, formindskes betydeligt!

De flest har en t-shirt under sweatshirten og derfor kan disse ofte vaskes mindre ofte. 

Skjorter
Skjorter bør altid vaskes med vrangen ud! OG du bør knappe knapperne, før du vasker. Husk også at rulle eventuelt oprullede ærmer ud – ellers kan det give striber og tøjet bliver heller ikke ordentligt rent. Hvis du er typen, der stryger skjorterne :-), er det en god idé at hænge dem til tørre på en bøjle (eller i hvert fald meget pænt og glat på tørrestativet), så gør du arbejdet lidt lettere for dig selv i den sidste ende.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: